Trek

My new friend 😀

Här är årets hälsoinvestering! Jag och Ted har döpt den till Strawberry Race efter färgen 😉 En egen vettig cykel som jag kan cykla nästan överallt med. Och långt! För några år sen fick jag låna min brors cykel och jag blev såld. Jag och den cykeln gick verkligen bra ihop, och jag har försökt att köpa av honom den sen dess, utan resultat. Så i år, när jag insåg vad skatteåterbäringen låg på, så slog jag till. Jag ska ha en egen cykel! En bra, vettig cykel. Visst, jag har en damcykel också sen 15 år tillbaka, men den kan jag inte cykla i skogen med.

Jag ska byta sadel på den, jag vill gärna ha en lite bredare. En cykelpump ska det investeras i, samt en flaskhållare. Det finns ju en uppsjö saker att pimpa sin cykel med, och jag funderar på stänkskärmar. Och en mobilväska? Jag har haft ett armband som sitter uppe på överarmen, för mobilen. Ett sånt där man spänner åt, kan plugga in lurarna och ändå se framsidan på mobilen, ändå kunna ändra låtar ex. Det är borta. Vet inte vart jag har lagt det. Måste nästan ligga i källaren någonstans. Det var en bra grejj iaf. Tips!

Eftersom jag har Vasaloppets cykelled nedanför huset så provade jag den bort till Risbergskontrollen det året jag fick låna min brors cykel. Helt underbart! Jag ska någon gång testa att cykla till både Sälen och Mora via leden 😀 Jag hade även planer på att ta en tur på cykel bort till Malung, men just det året hade vi stora problem med den nylagda asfalten, så jag höll mig hemma.

Min brors 😀

Jag var ju till bibblan och hämtade min bok jag hade ställt mig i kö för. Växtparadoxen. Gå gärna in och läs vad den handlar om. Än så länge, jag är på sidan typ 10, så gillar jag den. Den är väldigt intressant och den bekräftar ju det min mage och kropp försökt att visa i åratal. Även om jag äter bra emellanåt så reagerar inte kroppen på det viset jag önskar. Mycket intressant bok 😀

Jag och min surdeg degar vidare. Första brödet blev inte bra alls. Det blev liksom inte färdiggräddat men bubblorna fanns där i brödet när jag skar upp verket och det är jag nöjd över. Det finns alltså fart i det, men jag och degen måste komma lite bättre överens vilket recept vi ska gå efter. Vad jag har kommit fram till att jag får nog lov att lära känna just min deg? Jag menar denna uppsjö av recept och hur man ska knåda och jäsa åt höger och vänster gör mig bara snurrig i skallen. Det finns inget som är det andra likt, lika många recept som det är människor som bakar. Jag knåpar vidare….

Klockan är halv 7 på söndagmorgon och ute snöar det lätt. Nån minus. Jag ska ta en rykande het kaffe och titta på nyheterna innan resten av huset vaknar…

4 reaktioner på ”Trek

  1. Grattis till nya kompisen! Fin!
    Boken verkar intressant och läsvärd! … så tack för tipset!
    Här skiner solen från en blå himmel och termometern står på +1,3 grader.
    Ha en fin söndag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s