Corona

Torsdag och coronavirus.

Fyra konstaterade fall i Dalarna nyss när jag läste på nätet. Alla har blivit smittade från utomlandsresor.

Känner jag mig orolig? Nej, men jag tar det ändå på allvar. Skolan skickade ut mail idag, och vad jag har förstått av barnen så stänger skolan om ett fall kommer i närheten. Logiskt, mycket logiskt. Än så länge är det ingen i kommunen vad jag vet iaf. Lasarettet och vårdinrättningar har besöksförbud. Telma frågade imorse om det är nu världen kommer att gå under. Jag tror att det här innebär att vi kommer att få lov att börja ändra oss. På riktigt. Det lär inte vara sista gången heller något sådant här inträffar. Att vi kanske får lov att börja fundera på vad vi har här i Sverige och i alla länder, då vi inte kanske kan ta saker utifrån.

Rätt fint väder idag 😀

Jag knåpar vidare på min surdeg. Idag tänkte jag försöka göra bröd. Enligt det receptet jag går efter så ska det jäsa i ca 2.5 timmar, men än så länge har det hänt nada i bunken. Så jag googlade…mellan 3-48 timmar kan det ta på sig att jäsa. Den ska få stå framme några timmar till, sen får den bo i kylen över natten om inget hänt. Surdegar går tydligen inte efter varken klockan eller kokböcker 😉 Okej….

En skvätt surdeg i bröddegen, resten åkte in i kylen.

Idag ska jag möta Jerry vid bussen, det är en plan. Jag har inte kommit på vad vi ska äta idag. Det finns lite rester kvar men det behövs mer mat, om inte pojkarna äter gröt. Här har vi oftast ett stående inslag av kokad tomtegröt i kylen…

Jag lyste äggen imorse. Det blev aldrig av igår. Summan av kardemumman blev 13 ägg kvar. Alltid ett litet gäng lagom till påsk.

Ute är det ganska fint väder, takdropp och kvittrande fåglar. Idag tar jag en paus från våra planer på en verksamhet. Låter saker sjunka in, det är mycket att ta reda på. Tillstånd. Regler. Osv. Nya tag imorgon 🙂

11 reaktioner på ”Corona

 1. Läskigt med det som pågår nu … bara att hoppas att man kan hålla sig undan smittan. Hörde att min kommun fått sitt första konstaterade fall – och det var en kommunanställd som jobbar på Rådhuset i stan. Han hade varit i Österrike – och blev sjuk på jobbet igår … och då undrar man ju hur många han har hunnit smitta.
  Det läskiga är alla följdverkningar – och Sverige har väl inte världens bästa självhushållning numer …
  Regn och allmänt tråkväder här idag!

  Gillad av 1 person

  1. Ja vi får nog ett ordentligt omskakat samhälle efter det här, frågan är också om vi lär oss nått av det? Eller om vi kör på som förut när det väl passerat?
   Trist väder du har, hoppas du får en fin helg vädermässigt iaf 💕

   Gillad av 1 person

 2. Här har man ännu inte stängt skolor, i min stad alltså, men det kanske bara är en tidsfråga. Några skolor i landet har stängt, då där funnits misstänkta fall.
  Folk hamstrar toapapper och livsmedel – jag försöker ta det lugnt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s