Husdrömmar

När jag började blogga för ett år sen så skrev jag i första inlägget att bloggen inte skulle handla om gården. Bergqvistgården. Men nästan alla mina inlägg är i anknytning hemifrån. Det här stället som..ja…vad ska jag säga. Född och uppvuxen här. Min hemgård. Mina syskon har bott hos mormor mer än hemma, av olika själ. Jag blev kvar. Jag hade inte den pondusen att flytta ifrån mina föräldrar. På gott, och ont.

Vår barndom var halvdan, och med föräldrar som hade ett tufft liv och fyra barn att ta hand om, kämpade ekonomiskt och med spriten. Idag är jag på sätt och vis glad att jag är jag, och den ryggsäck jag fått. Jag är ganska självgående, kreativ och oftast positiv, när jag inte bara befinner mig i mitt egna sällskap allt för mycket. Men jag kan också vara delvis ganska kall, kylig och ignorerande. Kan vara fruktansvärt trött på för mycket människor samtidigt som jag saknar att umgås med såna som är som jag. Enkla och okomplicerade..

Vad jag ville komma fram till är jag och den här gården. Vår relation. Ibland vill jag bara flytta, ibland vill jag vara kvar. Den har enorm potential, ur rätt synvinkel. Ska jag dra upp mina pålar och leta efter ett annat hus och ge det vidare till min lillebror? Det här är en återkommande röra i min skalle. Och jag har skrivit om det förut. Är jag klar eller inte? Skulle jag få en hemsk ångest av att flytta bort från allt jag skapat, eller skulle jag kunna andas lätt?

Vad jag önskar jag hade är ett ljust hus med mycket fönster, stor trädgård och en varmare zon, helt klart. Öppen planlösning, men ingen ny inredd villa, jag vill ha känsla i huset. En känsla och en utsikt.

Idag tittar vi på Husdrömmar & Hemma hos arkitekten, jag älskar såna program och jag väntar med spänning med att Trädgårdstider drar igång. Såna här program får mig att fundera över min egna sits, husmässigt. Det får mig att fundera mycket över mig själv och min livssituation, som egentligen går hand i hand med huset och gården. Jag hade velat inreda ett eget hus själv, helt själv. Utan att ta hänsyn till familj och barn. Det är en dröm. Jag kanske ska ta och köpa en frustuga som Sara Bäckmo?

Hoppas alla får en fin dag, här är det sol och det ska det vara hela dagen 😀

3 reaktioner på ”Husdrömmar

  1. Tänk att det är ditt barndomshem … det måste vara fantastiskt att få bo kvar där och att även dina barn kan växa upp där. Men jag förstår dina tankar … svårt att veta vad som är bäst och jag tänker inte råda dig till något. Inget lätt beslut att fatta …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s