Bland böcker & pelargoner

Klockan är 5 på morgonen. Resten av huset sover. Ute är det en temp på runt nollan, och det hade snöat lite inatt såg jag. Christers bil var täckt av ett lager snö.

Jag har sovit ganska bra inatt. Jag kommer inte ens ihåg att jag har flyttat över Doris från sin säng till mig. Jag tar en kopp te i tystnaden. Vaknade för en timme sen och kunde inte somna om. Började fundera på mina pelargoner, det är dom som ligger och guppar runt i huvudet nu.

Dom ska pysslas om. Dom är gröna och fina även om dom stått framme hela vintern, men dom ska klippas ner. Lite synd då det gröna och fina försvinner i fönstren. På övervåningen blommar en med ljusrosa blommor. Jag älskar den färgen.

Tanterna ute i hallen, Kärlekspelargonerna, ska i år få pelargonjord. Dom är så kinkiga på jorden. Gillar inte alls den jag serverar, för den är alldeles för kraftig. Bladen blir rostbruna direkt. Och av lathet så har dom fortsatt fått samma jord. I år tänkte jag vara lite snällare 🙂

För något år sen levde jag ett annat liv. Den tiden är förbi. Ett annat liv, en annan vardag, andra tider, andra rutiner. Jag hade mycket böcker förr. Dom har jag gett mig av med. Faktum är att jag rensat ut ganska mycket från det tidigare livet. Nu kan jag känna att jag kan börja om, på min egna kula.

Jag kan känna att jag saknar vissa av mina böcker, bland andra böckerna om pelargonerna. Jag var inte ute efter texten i böckerna, utan köpte jag en bok var det för bildernas skull. Alltid bildernas skull. Min dröm är ett bibliotek med böcker med fina bilder som man blir positiv av. Böcker med känsla. Böcker med spännande historia, jag älskar historia. Böcker om rymden, Egypten, mysterium, fina trädgårdar osv.

En dag kanske jag får mig ett sånt bibliotek? Iaf en stor vägg med en stor bokhylla med bara böcker. Och ett lugnt rum? Där jag kan sitta och titta på och i mina böcker i en skön fotölj.

🙂

6 reaktioner på ”Bland böcker & pelargoner

    1. Det är bilder från förra årets pelargoner, från sommaren 😁 Har bara en som blommar nu, den står i ett öster fönster. Resten ska jag klippa ner nu, även om dom är gröna och fina 😊

      Gilla

    1. Jag hade nått år med konservburksmani, jag satt alla växter i dom, hade dom i köket med slevar och dyl i m.m m.m. Finast blev dom efter en tid ute, då dom blev så där härligt rostiga 😀 Ett konstverk i sig 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s