Minus

Tre små ensamma bananer, vad ska jag göra med dom? Banankaka?

I morse när jag vägde mig så hade jag faktiskt gått ner 2 kg. Det kunde jag inte känna att jag hade gjort. Jag var säker på att jag låg kvar på samma sen innan. Så det var en trevlig och positiv överraskning! Då har mina små förändringar gjort nytta. 😀 Jag har en app jag skriver i mina måltider i, inte alls slaviskt, och jag fuskar! Och även promenaderna skrivs i, eller ev träning, som jag aldrig gör, men jag inbillar mig att räcker med promenader tills vidare. Men Rom byggdes inte på en dag… 😉 Och som jag nämnt innan så är det lite intressant att se vad man stoppar i sig.

Dagens lunch, sprödbakad fisk med kall sås, potatis och broccoli. Så mumsigt! Egentligen skulle en potatis bytts ut mot en till broccoli, men jag lät det bero, var så sugen på potatis 🙂 En mätt mamma är en glad mamma 😉

Var en vända på Coop idag och sprang på ett gäng nya ingefäror (en ingefära, två ingefäror??) på väg att plockas upp i hyllan. Köpte två enorma, varav den ena tänkte jag odla på. Har aldrig provat men den här hade ganska tydliga ”ögon” så imorgon ska den sättas, eller läggas i jord. Ska läsa på lite till bara. Den andra ska jag riva och frysa in. Älskar ingefära i te med honung och citron. Smaken är oslagbar.

Jag har ju köpt mig ett badkar. Ett helt eget att plaska i. Jag googlade på badbomber och kom fram till att citronsyra var inget jag ville ha i mina hemmagjorda bomber. Så jag googlade vidare och hittade ett utan citronsyra här. Nån dag ska jag prova att göra dessa, så därför har jag beställt eterisk olja av lavendel. Jag älskar doften av lavendel, lika mycket som jag älskar att äta jordgubbar. I sommar har jag bestämt mig för att plantera lavendel. Det måste jag också läsa på.

Eftersom jag köper mjölk av en närliggande bondgård, så är hållbarheten inte lika lång som mjölk från affären. Två dagar är ofta ett max sen blir den oftast sur. Ibland kan den överraska och hålla nån dag längre. I lördags hämtade jag två hinkar, sammanlagt ca tio liter mjölk. Mina barn är riktiga kalvar så fem liter mjölk tar slut på en dag…på gott och ont. Igår konstaterade vi att det fanns över en hink kvar med mjölk, så valet blev mellan att baka bröd eller göra ugnspannkaka. Det blev två tjusiga ugnspannkakor utan fläsk som åker ner i frysen. Dock är det fortfarande massa mjölk kvar så imorgon blir det nog något form av bröd.. Jag gillar inte att slänga prima råvaror.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s