Man ska inte…

… dricka kaffe klockan åtta på kvällen om man ska kunna sova. Dumt, men jag var så sugen. Jag kan ibland känna suget efter The one kaffe som sitter som en smäck. Ibland inträffar den inte på en hel dag. Just ikväll kom den sent. Och oftast är jag mer ute efter sällskapet än kaffet i sig.

Christer sover. Jerry sover. Doris sover. Hon har heltäckande pyjamas på sig med tossor. Fötterna har krupit ur tossorna och förflyttat sig upp till knäna. När hon väl känner att hon fastnat med fötterna kommer hon vakna och bli arg. Det gillar hon inte… Telma sover. Förhoppningsvis. Ted har med all säkerhet somnat under sitt stora superfluffiga täcke han fick i julklapp. Dyrt var det, med 6-års garanti. Dyrt men bra och ungen är nöjd och sover som en stock. Alla sover utom jag. Vackert i sig.

Vi diskuterade jobb idag. Vem ska jobba. Vem ska vara hemma. När. Och hur. Och var. En väldigt bekant stress smög sig på. Stressen att dra sitt strå till stacken på ett modernt och besinningslöst sätt. Helst ska man tacka ja till alla jobb. Jobba jämt. Överallt. Stressen att göra bra ifrån sig. Ångest att vara hemma och inte tjäna pengar. Det där är inget för mig mer. Det där är en skaplig bit jag måste bearbeta. Jag måste och är tvungen att börja tänka i andra banor… Jag vill jobba. Men jag vill jobba med rätt sak. Som intresserar och passar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s