Kalorisnålt

Fredag och tacos.

Hela veckan har jag haft det ganska lugnt, för att idag göra en massa ärenden på en och samma gång. Ringa vårdcentralen, besök på vårdcentralen, hämta en sak jag köpt av en vän, handla, ta ut paket, ringa mammografin i Falun, hem, lunch, hämta barn vid bussen, som inte kom för att bussen hade kört av vägen…en ganska mycket dag. Nu har jag rymt upp till sovrummet och mitt skrivbord. Dörren är stängd. Dom kan tjattra så mycket dom vill nere, här uppe är det ganska tyst. Det enda som hörs är Doris bluddrande i sängen och mitt knappande på tangenterna.

Middag blev tacos, det var länge sen vi åt tacos. Ett tag var det nästan varje fredag, som vilken Svensson familj i Sverige som helst: Fredagsmys, tacos, film. Imorgon har vi inget på matsedeln, än iaf.

Det har varit riktigt tråkigt väder idag; regn. Rusk. Slask. Inget promenadväder alls. Mer tv-väder. Jag tittar på Solsidan-serien, som jag inte sett förut, mer än något enstaka avsnitt. Så sjukt pinsamt ibland att jag inte kan titta på tv:n utan gömmer mig bakom en kudde…

Det här med kalorier. Jag tycker det är intressant vad jag stoppar i mig, och jag behöver som sagt gå ner i vikt. Jag letar efter källan till min nuvarande vikt, är det stress, genetiskt, alltför matglad osv osv. Nånstans började det, och självklart kan man göra nått åt det. Och vad stoppar jag i mig? Och hur mycket bör jag äta per dag? Enligt min app så ska jag ligga på runt 1700 kcal per dag. Tittar jag lite på nätet ska jag mumsa i mig ca 2500 kcal per dag. Då blir jag lite fundersam faktiskt…och inser att tant får läsa på mer… Fortsättning följer!

3 reaktioner på ”Kalorisnålt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s