Livet på ett berg

Idag tog jag och Doris oss en lite längre promenad än vi brukar. 7 km blev det. Först ner ner ner…sen upp…upp…upp..jisses…Många ggr slog tanken mig att nej…nu stannar jag här, men jag knatade på och till slut kom jag upp på plan mark. Jag hade räknat ut att rundan skulle ta ganska precis två timmar, lagom tills Jerrys buss skulle komma. Jag fick tom en kvart till godo. Och eftersom man bor på ett berg så blir det till slut antingen uppåt eller nedåt oavsett vart man går… När jag väl kom hem kändes det bra, men shit vad otränad man är…det är väl bara att fortsätta att försöka ändra sin inbitna vardag…

Jag har fått ett skrivbord i vårt sovrum. Eller jag har tagit tillbaka mitt som jag hade i mitt förra sovrum, som Ted fick, som senare hamnade hos Telma som tillslut hittade in till mig igen. Jag har det vid fönstret. Jag kan se ner mot skogen, upp mot bergen på andra sidan. Jag gillar den här utsikten. Jag gillar att ha en utsikt att titta på. Helst hade jag velat ha en liten balkong här. Sidan vetter mot norr så det finns ingen sol alls här, men jag älskar som sagt utsikten, för solen lyser på bergen mitt emot istället.

Jag tog upp min dator till det här skrivbordet istället. Nere börjar det skrivbordet belamras med allt möjligt, och jag känner helt enkelt inte för att plocka och städa igen. Det känns som att huset håller på att gro igen, som ett akvarium, om ni minns det blogginlägget. Och det känns samtidigt som att städa nu vore som att skotta snö i snöstorm. Jag väntar ett tag så får vi se när det lättar…säkert nästa vecka när det är pappavecka.

Jag fick ett uppdrag av Jerry häromdagen, han ville ha ett par sovglasögon. Sagt och gjort så sydde jag ett par såna igår. Han ville ha jeanstyg. Ögonen satte jag också dit och han blev nöjd 😉 Mamma skillsen briljerar stort…

En skvätt sol i väntan på Jerrys buss…

Idag har vi ätit falukorv i ugn efter detta recept. Supergott. Rekomenderas! Enligt appen så har jag ätit klart mina måltider nu, men eftersom jag ammar så ska jag egentligen stoppa i mig lite till. Dock får vi se vad hungern säger lite senare, det kanske blir en frömacka innan sovdags? Eller ett kokt ägg? Det är svårt att lära en gammal hund att sitta efter år av felaktigt mönster. Jag kanske ska se det här som en tidig 40-års present? Till mig själv? ❤ Om jag slår ut min önskade viktnedgång och antalet månader tills jag blir 40, så ska jag gå ner ca 0.6 kg i månaden, vilket känns ganska hyffsat ok. Säger någon som aldrig tränat och tänkt på maten förut…. 🙂 Ja någonstans måste jag börja så får vi se hur det slutar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s