Nya tider

Idag är det måndag. Ute har det varit ganska fint väder, lite blåsigt och dragit men helt ok väder. Imorse efter vi skjutsat Jerry till bussen drösade jag och Doris i säng igen. Sov två timmar. Jag drömde att jag var så trött att jag inte ens orkade hålla mig vaken i drömmen. Att jag var så trött att jag varken orkade tänka eller prata. Märkligt. När vi väl kommit upp så blev det en sen frukost och sen tog jag itu med brödbaket med morotsböset.

Det blev tre bröd, inte några fluffiga saker men jag tyckte dom var goda ändå. Jag misstänker att jag får äta dom själv, men det gör inget 😉 Recept känns lönlöst att dela med sig av den här gången. Det är massor med morot, råmjölk, några ägg osv…bakpulver, salt…fiberhavregryn. Ja…:)

Idag ringde doktorn över mina provsvar. Kolesterolet var lite för högt, inte mycket men ändå högt. På gränsen till för mycket äggvita i urinen, som kommer av blodtrycket. Men långtidssockret var bra. Och resten av alla konstiga värden också. Och som jag känt innan så ligger vikten mycket bakom det här. Jag har väl antagligen kommit till en magisk ålder i mitt liv och min kropp som säger att hit men inte längre med dom här kilona…

Jag laddade ner en app till mobilen som följer sömn, vatten, mat och ev träning per dag. Den är kostnadsfri så länge jag inte vill ha en viktminskningsplan. Den får duga så länge. Det som är mest intressant är liksom vad jag stoppar i mig dagligen. Laddade även ner en app som påminner mig om när jag ska dricka vatten. Den feta komjölken som jag är uppvuxen med, hade jag i en egen tillbringare och körde hälften mjölk och hälften vatten, och skrev en lapp ”mammas!” för att inte ungarna ska skrika rakt ut om dom tar fel blask. Jag får avgifta mig långsamt vad gäller kaffemjölken… Vi börjar där. Och så promenaderna på det 😀

Igår var vi på kalas. Det blev ett hemmagjort grattiskort 🙂

En reaktion på ”Nya tider

  1. Ja det är väl en sån måndag när läkarna lämnar provsvar.
    Fet mjölk kan du dricka om du undviker allt socker. Men det kanske är bra att minska lite på det feta men det är oftast allt socker som är boven. Det gäller allt socker och många kolhydrater. Lycka till.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s