Dan före dan…

Måndag.

Idag har vi varit på simhallen. Vi kan kalla det för det stora julbadet. Vi låg i vattnet iaf 2,5 timme och jag hann simma 2600 meter under tiden pojkarna plaskade runt och lekte på den uppblåsbara hinderbanan. Sen blev det pizza. Helt ok dag. Imorgon är det julafton.

Igår hade jag födelsedagsfika med närmaste släkten. I presentväg fick jag bla ett presentkort på Jula, en tidningsprenumeration, tulpaner och lotter. Förra veckan fick jag en tidig present/julklapp. En systemkamera. 😀 Nu ska jag bara lära mig hur den funkar. Den har inbyggd WiFi men herregud vad oteknisk jag är. Jag har laddat ner en app till mobilen som gör att jag kan styra kameran från mobilen. Men jag vet inte hur jag ska göra för att föra över bilder från kameran till mobilen. Än.

750 gram kärlek i present ❤

Doris fick agera plåtställ när det var full fart med tårtbak i köket i lördags.

I glasen till vänster är det köpägg. I dom till höger är det hemmaägg. Tårtbotten till vänster är från köpäggen och den till höger är från hemmaäggen. Jag funderar lite grann på hur det blev som det blev. Lika smet förutom på äggen. Nåväl, den blev väldigt god iaf med fyllningen. Vi spritsade på lemoncurd i botten, sen smetade jag på hemmakokt jordgubbskräm med mindre socker i, den var nästa på gränsen till sur. Sen blev det vitchokladmousse på det. Den var supergod igår. Idag var den lite för söt. 🙂

Smörgåstårtan. Hög som ett hus med fyra våningar. Mastig som den. Brödet lite för torrt. Kan beror på att jag körde varmluft när det blev gräddat. Men den var god. Skinkröra på två lager, mimosa på en och på sista blev det renost med hamburgerkött i. Så här i efter hand hade vi kunnat ha blötare fyllningar. Man lär så länge man lever. 😉

Det låg tre små stackars avdankade bananer i fruktskålen som bönade och bad om att bli uppätna. jag gjorde två banankakor av dom. Helt ok smak, men tyvärr alldeles för torrt. Nu får den här mamman sluta att bara köra på varmluft när hon gräddar… Jag gör det av lathet för att det är det första alternativet som kommer upp när man startar ugnen.

Tog mig en promenad igår, blev 7 km. Ljudbok i öronen. Nu har jag lite problem att vet vad jag ska lyssna på för den jag lyssnade på tog slut. Nån som har något tips om en bra ljudbok med en bra uppläsare?

Imorgon är det som sagt julafton. Imorgon ska vi försöka äta en gemensam frukost med paketöppning efteråt .Imorgon blir det julmat efter Kalle Anka.

God Jul på er ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s