Kalle Anka

Ja då är det torsdag idag. Den här veckan har varit ganska mycket en offpist resa. Det märks att det nalkas mot jul och dom flesta är i samma skick som den där fågeln i Kallen Anka på julafton. Även jag. Men vi tar en kaffe på det, sätter på glasögonen och bloggar vidare.

Här är det snö och lagom kallt. Just nu snöar det ute och ska snöa under natten, imorgon skulle tempen bli runt nollan, mulet och dimma. Imorgon är det fredag. Fredag och jag ska faktiskt till frisören. Jag lossar massor med hår pga amningen, och jag är trött på att ständigt ha det uppsatt och få hår i maten, eller plocka långa hårstrån från Doris nävar. Imorgon ska håret bli kortare men jag har ingen aning om vad det blir för frisyr. Page? Bara jag slipper sova med håret uppsatt… 🙂

Härom dagen provade jag att sälja mina första canvastavlor med eget motiv. Dom hamnade hos en och samma köpare som hade svårt att bara köpa en av dom. Han var väldigt nöjd, och jag också! Kul!

Den här sålde jag idag till en dam som skulle ge den till present till sin syster i Värmland. ❤

Har dom här tre skönheterna kvar 🙂

Jag möblerade om här hemma härom dagen. I hallen blev det en vägg med ett skåp och lådor staplade på och vid sidan av. Då kan barnvagnen stå parkerad där framför utan att göra det svårt att ta sig ner i källaren. I köket flyttade jag skötbordet in i det svårt möblerade hörnet, och där passade det perfekt! Där är det inte i vägen, och vi fick en liten vägg ledigt för ett skrivbord som ursprungligen kommer här ifrån gården.

Sönerna Bergkvist?

Så nu har vi iallafall fått ett skrivbord. Vi ska bara få dit alla skrivbordsrelaterade saker, men det får bli en dag då pojkarna är hos sin pappa….så man får arbeta i luuuugn och ro 😉

Vi får nått ägg om dagen och som mest tre. Idag kom det ett nytt ägg, ett litet brunt med prickar på. Ett sånt har vi inte fått hittills. Dom är duktiga dom små liven i hönshuset ❤ Igår hämtade jag in ett grönt ägg, dom kommer mer sällan.

På söndag fyller jag år, och vi har liksom tänkt att bjuda på smörgåstårta. Igår provbakade jag en egen smörgåstårtbotten. Jag tror den blev bra. Jag tog receptet från Matklubb, men hittar inte igen det igen då jag bara tog en screenshot. Jag bjussar på det iaf i text 🙂 Receptet räcker till en rund kaka, men jag dubblade det och körde i en större plåt med höga kanter. En typ 30*40cm .

Originalreceptet för en rund kaka.

 • 8-9 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1,5 tsk salt
 • 2 tsk socker
 • 2 msk smaklös olja, gärna raps
 • 50g jäst
 • 4 dl mjölk
 1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en rund form med ca 27 cm i diameter.
 2. Bland bakpulvret med mjölet.
 3. Värm mjölken till 37 grader och lös jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och blanda degen väl i i maskin i 5 minuter.
 4. Platta ut degen i formen med mjölad hand och jäs i 30 min.
 5. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter.

Voila! Done. Skär bort kanterna och dela kakan. Har ingen bild tyvärr 😦 Lycka till 🙂

Imorgon är det en annan dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s