Kakverkstaden

Måndag. Sista skolveckan för barnen och det är nedräkning till jullovet. Här på höjden är det vitt och fint ute. Hellre snö än slask! 🙂 Idag är en snorig Telma hemma, så jag och Doris är inte ensamma hemma idag. Lite trevligt med sällskap. Jag har tom fått en radio i fredags. Mamma hade alltid radion på när jag var liten, dom flesta har ju det, och jag har saknat det genom alla år. Farmor och mormor hade också alltid radion på. Saknat att ha nått litet som låter i huset. Vi har en stereo men det är inte samma ljud, jag vill bara ha nått litet som snickesnackar i bakgrunden utan att jag egentligen hör vad dom säger. Jerry har önskat sig en radio i julklapp, med motivationen att han ville kunde höra på nyheter etc. Just den önskningen godkändes av julklapps rådet 😉

I lördags hade Christer sin stora julkakbakdag. Det blev väldigt många kakor. Väldigt många goda kakor 😀

Lucia

I torsdags var vi på 6:ornas lucia i Älvdalens kyrka. Dom var så duktiga, och det är alltid mysigt med lucia. Doris hade dock andra åsikter, och vi var några av dom som vankade vid sidorna av bänkarna med barn som inte uppskattade akten fullt ut.

Jag gjorde ett himla smaskigt bröd i fredags. Egentligen är receptet glutenfritt men jag gjorde om det för att passa min råmjölks liter. Här är originalreceptet och finns på Lands hemsida. Jag ökade ut receptet så det blev två långpannor, men hade inte alla havregryn hemma så jag tog hälften vetemjöl.

Morotsbröd 250 grader

  • 1 liter degvätska (Vatten/mjölk)
  • 2 liter havregryn
  • 1,5 liter vetemjöl
  • 5 dl finrivna morötter
  • 6 ägg
  • 10 tsk bakpulver
  • 3,5 tsk salt

Jag vispade äggen fluffiga och sen blandade jag ihop resten till en kladdig deg. Delade upp degen på två plåtar med bakplåtspapper. Min deg blev en aning svår att försöka få ut i hela pannan, men det gick till slut. Gräddade nog i 15 min iaf, tills den var helt torr igenom.

Jättegott med ost och marmelad då det påminde om scones.

Gjorde även ett ”snabb bröd” med blåbär och ingefära i. Ett test då jag tog upp 2 liter råmjölk och det skulle bakas helt enkelt, Googlade fram ett bra bröd i långpanna med vetemjöl, rågsikt och brödkryddor. Sen pimpade jag det med blåbär från kylen och lite ingefära. Helt ok i mitt tycke, Telma hade dock en annan åsikt.

Virkade ihop en matta som julklapp, jag tror den blev bra. 🙂

Årets julgran

Julgranen hade vi upp igår. Hittade en liten fin här nedanför mig. I år kör jag inget hemmagjort pynt. Jag kör inte ens med tidningspapper på paketen, även om det var ganska fint förra året. Ombyte förnöjer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s