Halt

Torsdag. På spotify spelar jag just nu Christmas Coffehouse spellista. Lugn start på dagen. Doris snusar i babysittern. Jag dricker te ur termosmugg och bloggar med mössan på. Ser att vedbacken vid insatsen snart är tom. Måste jag bära in ved idag? Det är ruskigt halt på gården…

Har just skjutsat Telma till skolan med lucialinne och glitter. Väglaget var lurigt, slaskigt och halt. Ute är det tö och grått. Snön på gården har blivit rena halkbanan. Nej, jag vill inte ha tö, utan snö! Enligt väderappen ska det snöa i helgen. Men det är inte helg än.

Idag är jag seg. Tog upp två liter råmjölk igår för brödbak. Den stämningen har inte infunnit sig än, den kanske kommer lite senare. Tänkte ändå googla runt på recept med andra kryddor i brödet. Lite nytänk i huset. Hade kunnat tänka mig ett grövre bröd, men har inte mjölsorterna hemma. Jag får läsa på lite. Jag hade velat prova på surdegsbröd. Förr gick det väl runt en Herman va? En surdegs Herman. Jag får prova att göra en egen surdeg, och hålla den i liv. Nån gång framöver.

Igår var vi i Mora för att handla klart inför jul. Det som fattas är lax och majonnäs i matväg, och nån klapp till pojkarna. Annars tror jag vi är klara. Och förhoppningsvis slipper vi ut i julstressen nästa vecka.

Jag funderar på att slå in lite paket idag. Och Jerry ska hämtas vid bussen. I helgen ska granen in, kanske jag hugger en redan imorgon? Det blir en liten, kanske en meter hög. Som förra årets. Vi har inte plats för någon större.

Idag har jag börjat äta blodtrycksmedicin. Apotekaren nämnde igår att den vanligaste biverkningen av den här tabletten var muskelvärk. Hipp hipp hurra tänkte jag som redan har har ont i kroppen titt som tätt. Vi ger det en chans ändå och ser vart det tar vägen. Det kanske uteblir och blir jättebra? Efter nyår ska jag in på koll igen och ta lite prover, bla blodfetter.

Men vi startar dagen med lite vettig frukost, fiberhavregrynsgröt med solrosfrön och ett glas rödbetsjuice. Idag gör vi så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s