Blomstertid

Lördag.

Ikväll såg vi filmen ”Den blomstertid nu kommer”. Den var bra. Och för att vara svensk så var den väldigt bra. Men även om den var bra så funderar jag lite på budskapet, för det hittade jag inte riktigt. Det var svårt att knyta ihop säcken på det viset. Men den var bra. Nog om den.

Idag har vi bakat pepparkakor. Oavsett om man vill eller inte så blir det pepparkaksbak varje år ändå innan jul. Egen deg efter det här receptet. Dock hade jag i liiite mer kryddor, för smakens skull. Baket i år stod Ted och Jerry för. Jag fick agera knådare och sista degskvätts bakare.

Jag var till arbetsterapeuten igår och fick konstaterat att jag har överbelastat min handled. En akut inflammation i en av tummens senor om jag förstod det hela rätt. Tydligen kunde det drabba gravida, och den här åkomman kom ju i maj. Stöd i fem veckor framöver, dag och natt, sen nytt besök.

Jag köpte mig en söt tavla i veckan. En broderad tavla med fåglar på. Tyvärr hade den en ram av furu som jag såg till att måla om 🙂 Den var inte så stor men jag gillade motivet. Bakgrundsfärgen var väl inte heller den snyggaste, men tapeten är grön där den hänger så det fungerar ändå.

Igår hämtade jag 13 liter råmjölk och fyllde frysen med. Imorgon tänkte jag baka nått långpannebröd. Vilket det blir har jag inte bestämt än. Tror jag kör på ett beprövat recept sen förut, men jag hinner ändra mig än 😉 Tanken är att baka så vi har nybakat till soppan på måndag som vi tog upp ur frysen idag. Om jag nu kommer ihåg rätt så var det potatis och purjosoppa, med risk för att jag har fel. Det var nämligen inte jag som frös in den.

Imorgon är det 2:a advent. Ljuset på mamma och pappas grav är tänt sen igår. Imorgon äter vi nog pepparkakor till fikat. Idag skulle det snöa, men jag har inte sett skymten av någon snö. Imorgon ska det snöa…om det nu kommer nån snö. Imorgon ja. Undrar vad vi mer gör imorgon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s