Kråkan

Tisdag.

Vaknar som en kraxande kråka. Förkylningen har blivit lite värre och har spridit sig till bihålorna. Men efter att ha varit vaken en stund så har det släppt lite grann. Det har varit en ganska lugn natt, det brukar vara ganska lugna nätter. Det som brukar vara skillnad är hur många ggr Doris ska ha tutte, men hon vaknar inte och skriker, utan somnar nöjt vid tutten efter en stund. Tack.

Det blev julstjärnor upp igår kvälls. Även i sovrummen uppe. Men dom är som sagt vita så dom sticker inte ut så mycket. Har en hel drös med ljusstakar också, men det blir nog ev sparsamt med såna i fönsterna år. Vi får se hur lusten faller på för julpynt.

Jag älskar att kika igenom gamla kort på datorn, älskar att dom är till viss del kategoriserade så jag kan söka på det jag är ute efter 🙂 Har en mapp som praktisk nog är döpt till ”jul”.

Förra årets julgran
In action

Förra året hade jag siktet inställt på hemmagjort julgranspynt. Jag har fortfarande kvar allt pynt som jag gjorde. Frågan är om det blir samma lika i år eller om jag fyller granen med alla kulor som jag köpt från Ikea? Jag körde även papperstidningar som presentpapper. Det blev bra och billigt. Med ett snyggt snöre så blev det ännu charmigare. Onödigt att köpa presentpapper som ändå rivs sönder?

Det påminner mig om att jag ska till återvinningen och se om jag kan ta lite tidningar från den containern. Mycket bra när man ska göra upp eld. Jag har tackat nej till reklam i lådan plus att jag sagt upp Mora Tidning för flera år sen, så det lyser tomt på papperstidningar här hemma.

Telma och Ted.

Det här en en favorit i repris. Jag tycker dom är så söta tillsammans i Frodos hundbädd ❤ med varsin tomteluva.

En styck översnöad julgran.

Lite julminnen blev det.

Så, vad händer idag? Doris har sovit en skvätt i vagnen och nu ligger hon och jollrar. Jag tar en kaffe vid datorn. Jag funderar på om vi ska göra lite ärenden nu på fm? Hämta mjölk, se om det finns papperstidningar på återvinningen, tanka bilen, handla och ev lämna lite jultidningar.

Imorgon har jag tänkt mig att baka bröd. Har tagit upp en liter råmjölk, men vad det blir för bröd vet jag inte än. Jag låter det vara öppet för förslag så länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s