Tacksamhet

Caramells söndags stil.

Idag vaknar vi till -8 grader och uppehåll. Ser ut som att det kan bli en rätt ok dag vädermässigt. Om vädret sköter sig så ska vi ta en långpromenad vid lunch och samtidigt möta storebror vid bussen. Nu rullar barnveckan igång. Dagens middag blir kycklinggryta med nudlar.

Igår hade vi utedag. Vi gjorde allt vi skulle, så nu kan snön komma och det är fritt fram för snöröjningen också. Det enda som vi egentligen saknar är ett till garage att ställa in en till bil i vintertid. Om vi städar stora ladan och tömmer den kan man åka in två bilar snett, men det ligger inte på agendan just nu.

Stora ladan, hönshuset, gamla vedbon och vår kära eldtunna.
Lilla huset på prärien.

Idag ska vi på bvc. Det ska bli spännande att se hur hon vuxit för vissa kläder börjar bli för små. Jisses vad fort det gick. Det sa bara poff så klättrade hon i stl 56 från 44. ❤

Växer så det knakar.

Nu på morgonen beställde jag omega 3 samt magnesium för två månader framåt. Jag ska testköra och se vad som händer med alla krämpor om jag knaprar såna tabletter ett tag. Läste en intressant artikel om magnesiumbrist. Jag har ätit magnesium i något år men inte konstant hela tiden, utan bara när min mage varit som värst. För mig så hjälper magnesiumet att stabilisera magen, och den känns mycket lugnare. Så blir det hos mig iaf. Magmässigt behöver jag inte magnesium nu, men jag vill se hur resten vad kroppen tycker om jag äter det mer regelbundet. Och omega 3 är ju aldrig fel. Vi äter alldeles för lite fisk i det här hushållet.

Påhälsning hos hönorna. Det blev en mycket lugnare grupp efter att ungtupparna försvann. Nu finns det två tuppar och femton hönor. Ett bra gäng. Sen har unghönorna börjat lägga ägg så det är kul. Den ruvande sura hönan har fått ett ägg….Vi tyckte att hon kunde få ett iaf. Om det blir nått får vi se. Isf kommer kycklingen en vecka före 1:a advent. En kyckling borde hon förhoppningsvis ha koll på, och om det skulle komma nån kyckling alls så får hönorna helt enkelt vara inne då och dörren stängd.

”Höstpyntade” framsidan igår. Sparsamt… Skruvade upp två amplar och stoppade i granris. Får duga. I största allmänhet är det ganska tomt och undanstädat här, och det är så jag vill ha det. Jag fyller hellre gården med levande växter än saker. Men det är en svår gård. Lika svår som planlösningen är inne. Det är lika svårt att bestämma sig hur man vill ha det, för det ligger antagligen i att jag inte vet om jag vill vara kvar här. Tiden får utvisa det. På nått vis känns det som att hela gården och huset är bakvänt. Det flyter åt fel håll. Det är tungrott och bakvänt.

Mor och Far

Och nu? Doris sover. Barnen är i skolan och min andra hälft jobbar. Det är liksom vardag igen. Jag har inte sett på Jane the Virgin på en hel vecka. Min tanke var att ta en tidig frisk morgonpromenad, men sköt fram den till lunch då vi ända skulle möta storebror. Så jag kanske ska ta och plöja några avsnitt med Jane, och en kaffe. Och en brasa. Vad bra jag har det. Helt seriöst. När man tänker hur eländigt det är på en del platser i världen, och här sitter jag. I ett varmt hus med mat i kylen. Jag har nog nämnt det förut, men jag är enormt tacksam över att kunna krypa ner i en varm säng kvällstid. Kunna duscha i varm vatten. Äta mat när jag är hungrig. Ta bilen om jag måste åka någonstans. Ha dricksvatten i kranen. Samtidigt så väljer man sitt liv, oavsett situation. Bra eller dåligt. Men man kan aldrig vara för tacksam.

Nu kaffe. Igår drack jag microvärmt bryggkaffe. Jag gör aldrig mer om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s