Gröt med lingonsylt

Söndag.

Startar dagen med en tallrik fiberhavregrynsgröt och lingonsylt. Helt ensam. I köket. Resten av huset sover. Lingonsylt med kanel, lite juligt. Det är tyst och lugnt. Katterna har gått ut. Möjligtvis hör jag tvättmaskinen i källaren. Funderar på att ta en kaffe och göra en brasa. Det är inte ofta jag går ner och startar upp huset, jag brukar komma ner som 2:a eller senare. Den som anländer först brukar starta vattenkokaren. Oavsett vem som kommer ner först. Sen beroende på vem som kom ner först så är det olika vad man fortsätter med. Göra en brasa, ta ur diskmaskinen, plocka fram frukost osv osv.

Från tiden som piga. ❤

Idag ska vi som sagt ha plock dag ute. Gungorna ska tas ner, soptunnan ska flyttas in under tak inför vinterns snöröjning, samtidigt som det är lite trevligare att kasta soporna utan att behöva först ta bort en massa snö från locket. Min andra hälft tömde vår bränntunna igår, så det är klart. I den eldar vi kartonger och brännbart skräp. Mycket smidigt när vi bor som vi gör.

Bränntunnan, den har hängt med några år nu. Det börjar bli dax för en ny. Men den är praktisk, mycket praktisk.

Vi ska även städa igen ute på verandan och slogboden. Alla mattor ska in. På framsidan ska blomkrukan tömmas, den står fortfarande kvar med blommor från i somras. Lite plock och fix. Tror det skulle upp nån bräda nånstans också. Hoppas den blir en fin dag vädermässigt. Har inte kollat appen. Just nu är det råkallt, mulet och ca 3 minus.

Maja under förra årets julgran.

Då har halloween helgen passerat, samt höstlovet. Imorgon börjar skolan igen. Och snart är det dags att börja julpynta 😀 Gjorde ett försök att byta gardiner igår till något lite mer höstigare, men det blev inte bra. Jag får göra ett nytt försök nån annan dag. Eller så får det vara. Det blir jul ändå. Imorgon sladdar två pojkar in. Och till veckan börjar simlektionerna på gympan. Svettiga veckor då dom ska simma alla tre två dagar i veckan. Då jag måste minnas att dom kommer hem och har blöta badkläder i väskorna. Det blir tufft. Fokus!

Inte mina får, men dom är helt klart coolaste.

Kaffevattnet är klart, och det är fortfarande tyst från övervåningen. Doris tuttade jag innan jag gick ner så hon och pappa ligger nog och snusar och sover än. Telma, trots att hon håller på att närma sig tonåren, så brukar kommer hon upp relativt tidigt. Men sånt kan ju ändras…med tiden.

Kor ❤

Dags för kaffe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s