Lördag

Lördag.

Jag tror jag fick gjort det jag hade planerat igår. Pumpan, ljuset på mamma och pappas grav. Men middagen kom min andra hälft på. Han är ju ändå kock och har lite mer fantasi än mig. Det blev fläskfilé, kroketter och sås på stekskyn. Jag snusade på något närmare med tagliatelle och fläskfilé, en pastarätt med stekt strimlad fläskfilé och svamp. Men ja överlät matlagningen till någon som vet vad han håller på med. Det är alltid ett vinnande koncept…iallafall här hemma. 😉

Pumpan blev bra. Enkel och dugbar. Jag fick både karva och skära. Telma ville ha en ”vanlig” halloween pumpa med det vanliga ansiktet. Nix. Hade hon skurit själv så hade hon fått göra som hon hade velat, men jag tycker den är jättetråkig, och som sagt Google is my friend… Såg att man kunde beställa mallar till sina pumpor, men det var ju rätt försent att komma på det igår…

Några av tidigare års pumpor.

Pumpakärnorna som jag karvade ur provade jag att rosta i ugnen. Dom blev helt ok, smakar som popcornskärnor med salt på. Inbillar mig att dom är nyttiga…. Jag sköljde dom noga, la dom i en skål, hällde på 1,5 tsk salt och 1,5 msk rapsolja. Jag tog flingsalt. Rörde om, spred ut dom på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen på 175 grader i 20-30 min. Rör om efter halva tiden. Jag hade mina på ”grill” . Voila. Snacks.

Gårdagens promenad tillbaka från graven.

Jag städade igen lite ute på gården igår. Körde in alla cyklar, plockade igen lite brädor osv. Imorgon har jag bestämt att vi ska ha en plocka-igen-inför-vintern-dag. Snön knackar nog på dörren och bara tanken på att saker snöar över ger mig ångest. Jag gillar vintern, men samtidigt gillar jag att gå i ide, som en björn. Plocka igen och snöa över.

Höstpyntade blygsamt igår. Jag känner inte för att pynta massor i år. Än. Inga ljung, inte så mycket granar. Jag tog två små till baksidan, och några kvistar till pumpan. Men annars så är det rätt blygsamt än så länge. Ev kommer det upp två granar närmare jul, beror på hur det stora julmyset träffar mig i år. Det är svårt att beräkna.

Vi vaknade upp till dimma och en halv plusgrad. Idag blir det fika i en by på andra sidan älven. Det är det enda som är inplanerat.

Jag har en höna som inbillar sig att hon ska ruva. Hon är så arg när man går in i hönshuset att hon börjar fräsa så fort man öppnar dörren. Dock får hon inga ägg…totalt fel årstid för ruvning. Så nu torr ruvar hon, och vi får se hur länge hon orkar stå ut med det.

Over and out.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s