Är det helg nu?

Fredag.

Jag har gjort det mesta på min att-göra-lista och klocka är bara strax över 11. Jag har tom sovit dagens tupplur med Doris. Jag vägrade helt enkelt att vara upp mer än att skjutsa barnen till bussen i morse. Doris hade en jobbig kväll igår igen, så idag gick vi helt enkelt och la oss nästan direkt efter vi gått upp. Jag har spånat igenom banksidan efter autogiron och räkningar, det här är en djungel, speciellt när man bytt bank. Nått telefonsamtal senare så tror jag att jag har läget under kontroll vad iaf gällande försäkringar. Vad som är sist på listan är att beställa jultidningar, som ska göras IDAG! Men när barnen kommit hem från skolan, det ska ju bestämmas vilka premier dom önskar.

Och nu förflyttar vi oss raskt till klockan 19.30 kvällstid. Fredag kväll. Jultidningarna är beställda, och inga premier skulle dom ha. Dom ville hellre ha pengarna. Dock tvingade jag på dom gratispremierna, dom är ju ändå gratis! Säger en mamma som är tokig på alla saker överallt. Dubbelmoral kallas det. Idag har jag ätit makaroner, och även om jag vet att det är rena döden för mig, så åt jag dom. Det är också dubbelmoral. Dock har jag knatat runt i byn i ca en timme idag, i blåsten. Ett tag tänkte jag att jag skulle få ett träd över mig, men vi klarade oss. Vi fick frisk luft i alla fall.

Och nu? Nu är det söndag morgon kl 7. Men egentligen är det vintertid, så tillbaka med en timme och klockan är 6 på morgonen. Jag är vaken och på nedervåningen själv, jag gick ner efter ha varit hungrig sen igår kvälls. Frukost och en brasa i ensamhet innan resten vaknar och det börjar surra i öronen igen.

Igår kvälls tog vi en promenad till graven och tände ett ljus. En trevlig promenad. Bra promenad för att röra på sig en liten bit iallafall. Fint väder och mysigt kvällssken.

Vi har bytt soffa. Eller vi har bytt ut soffan och fåtöljerna mot en stor soffa. Det blev så mycket bättre. Nu får vi plats alla samtidigt inklusive katterna. Vi har ett ganska mörkt tv-rum, min önskan är ljusare väggar och ett ljusare tak, samt andra lampor. Det kommer så småningom. Det finns en plan, det ska bara genomföras, tidsmässigt! Som resten av saker i det här huset. Men det känns ok ändå. Så länge det är ganska städat så kan jag stå ut med alla ”renoveringar” 🙂

Släppte nyss in Caramell som varit ute inatt. Det är frost och ca 2 minusgrader. Ingen snö. Jag funderar på att ta upp en flaska hemmagjord glögg. Det liksom den kylan ute för glögg. Glögg och brasa i nya soffan. Får se om jag hinner innan resten av huset vaknar. Det är skönt med egentid.

Igår tog jag sovmorgon. Jag hittade en lapp i min säng när jag vaknade. Jag tror att Jerry varit upp och kollat om jag varit vaken och sett att jag fortfarande sov. Det händer, men det är inte ofta att jag sover längre än dom andra.

Och dom sista nätterna har jag haft annorlunda drömmar. Om snö och kyla. Jag har inte frusit, men jag vet att det har varit kallt. Jag har inte mått dåligt eller varit med om något. Dock har jag försökt få kontakt med någon. Jag har knackat på en dörr, men ingen varit hemma. Ingen ångest, ingen rädsla, ingen sorg. Min känsla säger mig inget. To be continued…

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s