Fokus

Jag har fått den äran att dela Storytel Familj med min bror, så möjligheten att få lyssna på bra böcker är enormt! Jag pendlar ganska friskt mellan kriminalfall, feel good, verklighet och mental coaching. Det sistnämnda lyssnar jag på nu, och det är sista boken av Johannes Hansen, som jag även följer på Instagram. Rak, obekväm men väldigt bra. Något av en kalldusch men välkommen sådan. En sak av massor han nämner är fokus. Vart har jag min fokus? Kan jag fokusera? Jag har svag fokus… Jag vet att jag är väldigt rörig i min skalle, men jag har aldrig funderat på min fokus. Jag stannade där i boken för jag vill att det ska sjunka in. Fokus. Det får bli en sak att träna på. Fokus.

Bra bok.

Igår var det måndag, starten på barnveckan. Andra veckan i skolan. Mentalt försöker jag förbereda mig på anstormningen inför varje barnvecka. Den är oftast väldigt intensiv. Jag försökte planera maten tom fredag, jag skrev upp barnens tider, mina ärenden den här veckan….som är nått varje dag. Allt från blodtryckskontroller till olika bankärenden, föräldramöten och föräldrakurs. Dock inser jag att jag måste stryka nått av det, och då ryker föräldramötet och föräldrakursen.

Sen tillkommer gympa, läxor, frukt, kläder..osv.. Inombords stressar det här mig enormt i min sits just nu. Orkeslös, svårt att röra mig. Samtidigt skrämmer det här blodtrycket mig då jag inte har nån större kontroll på det, varken fysiskt eller psykiskt, då jag får både ångest och hjärtklappning när det höjs. Det är inte många veckor kvar. Näsan ovanför vattenytan!

Morgonstund

Idag blir det ett bankärende, och ett struket föräldramöte, på min agenda. Gårdagen blev lite mer än vad jag hade planerat med både besök och uppgifter. Idag ska jag fokusera på banken samt dagens middag som blir nuggets. Däremellan måste jag få in en tupplur och komma ihåg mina mediciner. Enformigt och delvis enkelriktat. Kanske nyper jag lite D-vitamin i nån solstol ute och tar en repa vankandes som en anka för att äta lite hallon i hallonbuskarna.

Vi har ungtuppar som söker nya hem. Ifall nån är tupplös. Blandras och trevliga och har just blivit könsmogna. ❤

Två typ skogsfärgade som på bilden ovanför, en vit vanlig högbent herre samt en ljusbrun, han som är längst bak. Den grå i mitten heter Sture och är framkläckt i min hemmabyggda kläckare, så han blir kvar på gården. Fina små killar. ❤

Hönorna håller gärna tyvärr till på våra verandor…samt att dom använder flitigt ungarnas cyklar som sittpinnar…men här är iaf hönan som lägger mossgröna ägg. Vet inte riktigt vad hon är för blandning, men hon har lurviga fötter och skägg..en ganska bestämd dam som gärna nyper i dom yngre varianterna på gården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s