BB-väskan

Idag är det onsdag. Vädret är mulet och enligt väderappen så ska det åska nu mitt på dagen. Det är ok på väderfronten, det är nog en kaffe dag idag. Jag och Mini Me har inga planer inbokade heller. Dessutom har vi en bil kort några dagar den här veckan, så vi kan inte göra så stora utsvävningar iaf.

Jag var till BM i måndags och magkurvan sjunker undan för undan. Ner 1 kg i vikt och inga avvikelser på socker eller blodtryck. Blodtrycket hade gått upp litegrann men var utan problem godkänt. Damen i magen ligger ganska djupt, så bm har svårt att känna henne när hon klämmer på magen. Men hon ligger iaf med huvudet nedåt, dock har hon inte fixerat sig än. Jag har oftast inga problem att ligga på rygg, och så har det varit hela tiden, så jag har misstänkt länge att hon ligger ganska långt bak. Hon är en liten bebis i en stor mage.

Det börjar bli tungt åt äppelträdet. Det kanske är strax dax att plocka av för mos? Vi åt ett förra veckan och det var fräscht och inte surt, men lite hårt. Kanske jag ska försöka göra nått åt det nästa vecka när jag får lite plockhjälp av pojkarna 🙂 Ted beställde äppelchips med kanel och socker. Dom var riktigt goda faktiskt. Skalade, skivade äpplen utan kärnhus vända i kanel och socker. Torkade i ugnen på 50 grader i några timmar. Minns inte hur många men typ…2? Dom blev härligt knapriga iaf. Super gott!

När husse är borta lånar vi hans släpvagn.

Tonåringarna växer som ogräs, och dom spatserar över hela gården. Mycket trivsamt. Igår satt dom på släpvagnen dock. En gång ok men det får ju inte bli en vana…

Av dom här små kycklingar som går med sin mamma så har en försvunnit. Men vi har sett att den inte var pigg, då den ofta kom efter och såg hängig ut. Dom andra sex som är kvar är det fullt ös på, och även dom knatar runt på hela gården. Viktigt att dom får i sig av allt ute, för friska individer.

Igår packade jag BB-väskan. Så nu är det klart för avfärd. Dock fattas laddare till mobil och sen att komma ihåg ID. Min svägerska var smart och sa att man kan ju sätta en lapp på väska på vad som saknas tills den dagen man ska åka. Man kanske inte är i nått bra skicka att komma ihåg saker då. Smart! Så det ska på en lapp på väskan. Min andra hälft fick inte plats i väskan så han fick låna en ryggsäck av ungarna 🙂

I väskan har jag packat i till bebis:

 • Blöjor
 • Våtservetter
 • Nappar
 • Bodysar, byxor & strumpor
 • Tunnare fleeceoverall (svårt att avgöra vädret i september)
 • Mössa
 • Filt

Till mig:

 • Ombyte ggr 3. Byxor, trosor, strumpor, nattlinne, t-shirt, linnen, kofta. Bara bekväma kläder…
 • Två st amnings bh:ar
 • Mjuka innetofflor. Ska försöka leta efter ett par vanliga innetofflor.
 • Hygienartiklar: tandborste, tandkräm, deo, mild duschkräm, topps, amningskupor samt nattbindor.
 • Hårborste, snoddar.

Jag tror ja har fått med det nödvändigaste. Min andra hälft har också ombyte ggr 3. Det som slår mig nu är att jag inte packat hudkräm. Undrar om jag har nån liten smidig tub hemma?

I startboxen fick jag ett paket bindor från Libresse, dom lämnar jag hemma. Jag hade inte kunnat använda dom ens under vanlig mens, så dom fyller nog ingen större funktion på BB 😉

Babyskyddet har jag tagit fram tillsammans med basen, så den är klar i hallen. Jag flyttade bältet igår till det mittersta hålet. jag kommer inte ihåg hur små dom är när dom föds. Jag får flytta ner ytterligare ifall det är för stort. Men allt är framplockat och bara att ha in i bilen den dagen det blir aktuellt.

Under resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra riktigt, för jag orkar inte göra nått. Kanske jag går ut och plockar lite hallon?

Strax dax för kaffe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s